Trdelník

15. října 2011 v 10:53 | Ája |  Vánoční recepty
Jak jsem slibovala, přidávám recept na moje oblíbené trdelníky:)

250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
42 g droždí
2 vejce
80 g tuku
3 lžíce cukru moučka
5 lžic skořicového cukru
vejce nebo olej na potření

Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
Tradiční trdelník -
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 *PeťulQa*-Sbééénko | Web | 15. října 2011 v 19:06 | Reagovat

trdelník mám moc ráda ... vždycky si ho koupím na pouti nebo když jsou trhy ;)))

2 sobvanoc | Web | 16. října 2011 v 9:15 | Reagovat

Trdelník jak tohle slovo miluju ! :) Mám ho každej rok a ty nejlepsí jsou v krumlově :)) Škoda že jsou občas drahý :( - :)

3 va-no-ce | Web | 25. října 2011 v 22:28 | Reagovat

Mmmmm, mňam :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama