Miniřezy Rumba

15. října 2011 v 11:10 | Ája |  Vánoční recepty
Na těsto:
4 vejce
120 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
120 g hladké mouky
1 a 1/2 kávové lžičky kypřícího prášku
40 g rozpuštěného másla nebo margarínu

Na náplň:
2 bílky
50 g cukru
1 balíček bílé polevy
1/2 lahvičky rumového aroma (nebo 5 polívkových lžic rumu)
1 balíček želatinového ztužovače
100 ml vody
500 ml smetany ke šlehání

Na posypání:
50 g strouhaného kokosu

Příprava:
1. Na přípravu těsta ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence. Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a spolu s máslem nebo margarínem zamícháme.
2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech umístíme do předehřáté trouby a pečeme:
Elektrická trouba: 180 stupňů
Horkovzdušná trouba: 160 stupňů
Plynová trouba: stupeň tři

3. Na přípravu náplně ušleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni bílky a cukr do tuha. Rychle vmícháme rozpuštěnou čokoládovou polevu, připravenou podle návodu na obale a rumové aroma nebo rum.
4. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do čokoládového sněhu. Smetanu ušleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni do tuha a vmícháme do krému.
5. Vychladlý korpus potřeme krémem a posypeme kokosem. Uložíme a 2 hodiny do chladničky.
6. Koláč rozkrájíme na řezy. Uchováváme v chladu.
Recept je od Dr. Oetkera!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Santice | E-mail | Web | 15. října 2011 v 11:24 | Reagovat

Ahoj zpřátelíš ??

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama